• понеделник, 18 септември 2023

МЗ: Дистрибуирани нови количини инсулин во аптеките, пациентите се соодветно покриени

МЗ: Дистрибуирани нови количини инсулин во аптеките, пациентите се соодветно покриени
Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Во текот на денешниот ден во инсулинските аптеки се дистрибуирани нови количини инсулин, а во финална фаза е јавната набавка за дополнително обезбедување инсулин, информираат за МИА од Министерството за здравство.

Оттаму посочија дека пациентите на инсулинска терапија се соодветно покриени. мс/аа/

фото/МИА архива

Остани поврзан