• понеделник, 22 април 2024

Изјава на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски (во живо)

Изјава на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски (во живо)

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Изјава на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски по повод  заедничката кампања на МВР и Македонскиот полициски синдикат, „МВР за граѓаните - заедница, доверба, одговорност“, што се промовира денеска на Градскиот плоштад во Куманово.

Целта на кампањата е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот - полициско работење со заедницата, важноста од градењето партнерство меѓу полицијата и граѓаните, но и механизмите за контрола врз полицијата што придонесуваат за зголемување на нејзиниот кредибилитет и интегритет.

Остани поврзан