• вторник, 21 мај 2024

ЕУ првпат воведе санкции за израелските доселеници на Западниот Брег

ЕУ првпат воведе санкции за израелските доселеници на Западниот Брег

Брисел, 19 април 2024 (МИА) - Европската унија првпат воведе санкции за радикалните израелски доселеници на Западниот Брег поради акти на насилство врз Палестинците, изјави дипломатски извор за ДПА.

Договорот беше финализиран денеска преку писмена процедура што им овозможува на земјите-членки да носат одлуки за итни прашања без да испраќаат министри во Брисел.

Санкциите беа наметнати на поединци и организации одговорни за акти на насилство врз Палестинците на Западниот Брег, велат дипломатите. зш/

Остани поврзан