• недела, 14 јули 2024

Градоначалникот Ѓорѓиевски организираше забава за учениците со попреченост од Кисела Вода

Градоначалникот Ѓорѓиевски организираше забава за учениците со попреченост од Кисела Вода

Скопје, 20 јуни 2024

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски синоќа, заедно со својата сопруга и дел од неговиот тим ја организираше традиционалната забава по повод завршувањето на учебната година за учениците со попреченост од основните училишта во Кисела Вода, учениците од ОУРЦ ,,Д-р Златан Сремец” и Здружението на родители на деца со церебрална парализа.

-Ова е втора година по ред, а е забава по повод завршувањето на учебната година за учениците со попреченост од основните училишта во Кисела Вода, учениците од ОУРЦ ,,Д-р Златан Сремец” и Здружението на родители на деца со церебрална парализа.

Овие дечиња, моите најверни пријателчиња сакаат само љубов и внимание и да знаат дека не се сами. Се борам и ќе се борам да имаат еднакви можности и секогаш можат да сметаат на мене како човек, но и како градоначалник.

Сакам да се заблагодарам на вила ,,Касијана” што ги отвори вратите за овие дечиња да можат да се дружат и забавуваат а на вас, другарчиња мои, ви се заблагодарувам на прекрасната вечер.

Секогаш уживам во времето поминато со вас! Се гледаме на следното дружење-изјави градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

Општина Кисела Вода

_________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

фото Општина Кисела Вода

Остани поврзан