• среда, 12 јуни 2024

Во Скопје ќе се одржат „Беломорски Видувања", средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија

Во Скопје ќе се одржат „Беломорски Видувања

Скопје, 12 мај 2024 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржат третите по ред „Беломорски Видувања", најмасовна средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Како што соопштија организаторите на средбата, на настанот најавено е присуство над 500 гости, меѓу кои и претседателот на ВМРО - ДПМНЕ, преставнци на црквата,  министри, градоначалници, претседателот на МАНУ, историчари, општественици... цр/

Фото: Сотир Лукровски

Остани поврзан