• петок, 12 јули 2024

Во Сараево евакуирани три средни училишта по дојави за бомби

Во Сараево евакуирани три средни училишта по дојави за бомби

Сараево, 10 јуни 2024 (МИА) - Во Сараево се евакуирани три средни училишта по дојава за поставени бомби, соопшти Министерството за внатрешни работи на кантонот Сараево. На мејловите на три сараевски средни училишта пристигнале пријави за подметнати бомби, поради што била потребна евакуација, потврди полицијата. Дојави беа упатени до Машинско-техничка, Градежно-геодетска и средното училиште за Биснис-комерцијала и трговија. зш/

Остани поврзан