• среда, 17 април 2024

ВМРО-ДПМНЕ: Маричиќ со службено возило на партиски работи, ДКСК да реагира

ВМРО-ДПМНЕ: Маричиќ со службено возило на партиски работи, ДКСК да реагира

3 март 2024 

Медиумите објавија дека Бојан Маричиќ со службено возило пристигна да даде потпис за Пендаровски. Неговиот шофер му ја отвора вратата, во неработен ден тој користи државни ресурси платени од граѓаните.

Оттука добро е да одговори Државната комисија за спречување и борба против корупцијата што мисли за овој случај?

Според кои европски практики Маричиќ злоупотребува државни ресурси платени од граѓаните?

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

__________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан