• вторник, 19 септември 2023

Блинкен повика на „итна деескалација“ од Србија и Косово

Блинкен повика на „итна деескалација“ од Србија и Косово

Осло, 1 јуни 2023 (МИА) - Американскиот државен секретар Антони Блинкен ги повика косовските и српските лидери да ги намалат тензиите, предупредувајќи дека ги ставаат на ризик аспирациите за европска интеграција.

„Ги повикуваме владите на Косово и Србија да преземат итни чекори за деескалација на тензиите“, изјави Блинкен на прес додека се водат разговорите за НАТО во Осло. зш/

Остани поврзан