• недела, 23 јуни 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Денеска е среда, 29 мај 2024 година, 150-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 216 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот и 1 минута.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина ќе изгрее во 41 минута по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 41 минута.

###

Остани поврзан