• петок, 07 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 19 мај 2024 (МИА) - Денеска е недела, 19  мај 2024 година, 140-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 226 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 19 часот и 52 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 3 часот и 4 минути.

Остани поврзан