• недела, 24 септември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 28 февруари 2023 (МИА) – Денеска е вторник, 28 февруари 2023 година,  59-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 306 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 11 минути, а ќе зајде во 17 часот и 22 минути.

Денов трае 11 часа и 8 минути.

Месечината која е во фаза на прва четвртина  нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 45 минути по полноќ.

Остани поврзан