• вторник, 18 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - Денеска е петок, 24  мај 2024 година, 145-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 221 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 51 минути.

Месечината, која е во фаза на полна месечина нема да изгрее, а ќе зајде во 5 часот и 10 минути.

Остани поврзан