• вторник, 21 мај 2024
Астрономски календар

Скопје, 20 април 2024 (МИА) - Денеска е сабота, 20 април 2024 година, 111-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 255 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 45 минута, а ќе зајде во 19 часот и 21 минути.

Денов трае 13 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 4 часот и 23 минути.

Остани поврзан