• вторник, 27 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Денеска е четврток, 7 декември  2023 година, 341-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 24 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 48 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 48 минути по полноќ, а ќе зајде во 12 часот и 57 минути.

Остани поврзан