• вторник, 23 април 2024
Астрономски календар

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Денеска е петок, 16 февруари 2024 година, 47-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 319 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 29 минути, а ќе зајде во 17 часот и 7 минути.

Денов трае 10 часа и 37 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова денонќие, а ќе зајде 8 минути по полноќ.

 

Остани поврзан