• среда, 22 мај 2024
Астрономски календар

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Денеска е понеделник, 20  ноември 2023 година, 324-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 41 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 29 минута, а ќе зајде во 16 часот и 9 минути.

Денов трае 9 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 46 минути, а ќе зајде во 23 часот и 16 минути. 

 

Остани поврзан