• среда, 04 октомври 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 мај 2023 (МИА) - Денеска е среда, 24 мај 2023 година, 144-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 221 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината која е во фаза на прва четвртина ќе изгрее во 8 часот и 40 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Остани поврзан