• петок, 22 септември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар
Скопје, 20 август 2022 (МИА) - Денеска е сабота, 20 август 2022 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 45 минути, а ќе зајде во 19 часот и 29 минути. Денов трае 13 часа и 44 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 59 минути, а ќе зајде во 14 часот и 56 минути.

Остани поврзан