Sa krokante dhe aq e butë nga brenda.....
Përbërësit:
3 kg kungull (i qëruar dhe i grirë)
6 dl ujë dhe lëng gëlqerje
3 kg sheqer
2 limonë
rrush të thatë
arra
Përgatitja:
Qëroni kungullin, priteni në katror dhe vendoseni në ujë gëlqereje që të qëndrojë për rreth 2 orë. Hiqeni dhe lajeni mirë disa herë me ujë të nxehtë, lëreni të kullojë. Në një enë të madhe, vendosni sheqerin dhe ujin të ziejnë. Kur sheqeri të jetë tretur, shtoni ngadalë kungullin, pa e përzier shumë, për t'u gatuar. Pastaj shtoni rrushin e thatë, arrat dhe fetat e limonit. (gatuajeni për rreth një orë e gjysmë). Kur reçeli të jetë gati, mbulojeni me një leckë të lagur derisa të ftohet. Mbushni kavanozët dhe mbyllini fort.
Ky reçel është më i miri, sipërfaqja është krokante kurse brendësia është e butë dhe perfekte.
Foto: Freepik