• вторник, 18 јуни 2024
Башким Бесими избран за член на Советот на јавните обвинители

Башким Бесими избран за член на Советот на јавните обвинители

Скопје, 25 март 2024 (МИА) – Јавниот обвинител Башким Бесими е избран за нов член на Советот на јавн...

Обвинителката Зорица Павловиќ од ОЈО Скопје избрана за член на Советот на јавни обвинители

Обвинителката Зорица Павловиќ од ОЈО Скопје избрана за член на Советот на јавни обвинители

Скопје, 25 јануари 2024 (МИА) – Јавната обвинителка Зорица Павловиќ од Основно јавно обвинителство С...

Советот на ЈО едногласно го отфрли барањето на Фатиме Фетаи за преиспитување на одлуката за отфрлање на нејзината кандидатура за државен јавен обвинител

Советот на ЈО едногласно го отфрли барањето на Фатиме Фетаи за преиспитување на одлуката за отфрлање на нејзината кандидатура за државен јавен обвинит...

Скопје, 11 јануари 2024 (МИА) - Советот на јавни обвинители на денешната седница едногласно го отфрл...

Новоизбраниот член на Советот на ЈО, Јелена Догазанска-Колева даде свечена изјава во Собранието

Новоизбраниот член на Советот на ЈО, Јелена Догазанска-Колева даде свечена изјава во Собранието

Скопје, 28 декември 2023 (МИА) – Новоизбраната членка на Советот на јавните обвинители на Република...

Советот на ЈО за утре закажа седница за давање мислење за пријавените кандидати за нов државен јавен обвинител

Советот на ЈО за утре закажа седница за давање мислење за пријавените кандидати за нов државен јавен обвинител

Скопје, 26 декември 2023 (МИА) – Советот на јавни обвинители утре ќе ја одржи 94. седница, на чиј дн...

Соња Симовска избрана за в.д. јавен обвинител на Јавното обвинителство на РСМ

Соња Симовска избрана за в.д. јавен обвинител на Јавното обвинителство на РСМ

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) - Советот на јавни обвинители денеска ја избра обвинителката Соња Сим...

Седница на Совет на ЈО, ќе се избира в.д. републички јавен обвинител

Седница на Совет на ЈО, ќе се избира в.д. републички јавен обвинител

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) – Советот на јавни обвинители денеска ќе ја одржи деведесет и третата...

Советот на ЈО утре на седница ќе избира в.д. републички јавен обвинител

Советот на ЈО утре на седница ќе избира в.д. републички јавен обвинител

Скопје, 21 декември 2023 (МИА) – Советот на јавни обвинители утре, в петок ќе ја одржи деведесет и т...

Владата побара писмено мислење од Советот на јавни обвинители за пријавените кандидати на огласот за државен јавен обвинтел

Владата побара писмено мислење од Советот на јавни обвинители за пријавените кандидати на огласот за државен јавен обвинтел

Скопје, 19 декември 2023 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија, на денешната седница донес...

Советот на ЈО едногласно ја разреши Вилма Русковска

Советот на ЈО едногласно ја разреши Вилма Русковска

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) – Советот на јавни обвинители на денешнат...

Душица Димитриеска избрана за нов претседател на Советот на јавни обвинители

Душица Димитриеска избрана за нов претседател на Советот на јавни обвинители

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - Советот на јавни обвинители на денешната 85. седница за нов претсе...

Судскиот совет и Советот на ЈО потпишаа меморандум за соработка

Судскиот совет и Советот на ЈО потпишаа меморандум за соработка

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - Судскиот совет на Република Северна Македонија и Советот на јавни...

Новоизбраните јавни обвинители во Основните обвинителства потпишаа свечена изјава

Новоизбраните јавни обвинители во Основните обвинителства потпишаа свечена изјава

Скопје, 14 јули 2023 (МИА) - Во Советот на јавни обвинители седдуммина кандидати од три Основни јавн...

Наташа Гоџоска и Артан Ајро избрани за јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје

Наташа Гоџоска и Артан Ајро избрани за јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје

Скопје, 12 јули 2023 (МИА) - Наташа Гоџоска и Артан Ајро денеска беа избрани за јавни обвинители во...

Основните јавни обвинителства во државава ќе добијат 18 нови јавни обвинители кои денеска дадоа свечена изјава

Основните јавни обвинителства во државава ќе добијат 18 нови јавни обвинители кои денеска дадоа свечена изјава

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Свечена изјава дека во вршењето на функцијата јавен обвинител ќе го почи...

Image

Остани поврзан