• вторник, 28 мај 2024
Од 2030 година ЕУ ќе забрани пластична амбалажа во рестораните

Од 2030 година ЕУ ќе забрани пластична амбалажа во рестораните

Брисел, 5 март 2024 (МИА) - ЕУ постигна договор за забрана на пластична амбалажа на овошје и зеленчу...

ОН: Во светот 735 милиони лица гладуваат, тешко до целта за искоренување на гладта до 2030 година

ОН: Во светот 735 милиони лица гладуваат, тешко до целта за искоренување на гладта до 2030 година

Њујорк, 12 јули 2023 (МИА) - Околу 735 милиони луѓе ширум светот во 2022 година се соочиле со хронич...

Бун: Годината 2030 е амбициозна, но не е нереална за полноправно членство во ЕУ

Бун: Годината 2030 е амбициозна, но не е нереална за полноправно членство во ЕУ

Скопје, 16 ноември 2022 (МИА) – Годината 2030 е амбициозна, но не е нереална затоа што видовме дека Сев...

Image

Остани поврзан