• недела, 14 јули 2024
По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите прекинати

По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите прекинати

Брисел, 15 мај 2024 (МИА) - Денешната средба меѓу претставниците на Белград и Приштина за изнаоѓање...

ЕУ бара преоден рок за воведување на забраната за употреба на српскиот динар во Косово  

ЕУ бара преоден рок за воведување на забраната за употреба на српскиот динар во Косово  

Брисел, 29 јануари 2024 (МИА) - ЕУ повикува на воведување доволно долг преоден рок за примена на одл...

Image

Остани поврзан