• сабота, 15 јуни 2024
Европратениците го поддржаа создавањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Европратениците го поддржаа создавањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Брисел, 24 април 2024 (МИА) – Европскиот парламент денеска со 517 гласови „за“, 56 „против“ и 30 „во...

Комисиите за надворешни работи и за буџет на ЕП го поддржаа Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан

Комисиите за надворешни работи и за буџет на ЕП го поддржаа Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан

Брисел, 9 април 2024 (МИА) - Комисиите за надворешни работи и за буџет...

Усогласен Механизмот за финансирање на Планот за раст на Западниот Балкан 

Усогласен Механизмот за финансирање на Планот за раст на Западниот Балкан 

Брисел, 4 април 2024 (МИА) - Претседателството на Советот на ЕУ и претставници на Европскиот парламе...

Нова рунда од „тријалогот“ за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Нова рунда од „тријалогот“ за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Брисел, 20 март 2024 (МИА) – Претставници на Советот на ЕУ и на Европскиот парламент денеска ќе одрж...

„Tријалог“ за регулативата за финансискиот механизам за Западниот Балкан 

„Tријалог“ за регулативата за финансискиот механизам за Западниот Балкан 

Брисел, 14 март 2024 (МИА) - Еврокомесарот за соседска политика и проширување Оливер Вархеји, како п...

Image

Остани поврзан