• недела, 14 јули 2024
Израел бара од ИЦЈ да го отфрли барањето на ЈАР за повлекување од Појасот Газа

Израел бара од ИЦЈ да го отфрли барањето на ЈАР за повлекување од Појасот Газа

Хаг, 17 мај 2024 (МИА) – Израел денеска пред Меѓународниот суд на правдата (ИЦЈ) ја бранеше офанзива...

Израел ќе биде сослушан пред ИЦЈ

Израел ќе биде сослушан пред ИЦЈ

Хаг, 17 мај 2024 (МИА) – Сослушувањето на Израел пред Меѓународниот суд на правдата (ИЦЈ) е закажано...

ИЦЈ одби да и нареди на Германија да ја стопира воената и друга помош за Израел

ИЦЈ одби да и нареди на Германија да ја стопира воената и друга помош за Израел

Хаг, 30 април 2024 (МИА) – Меѓународниот суд на правдата во Хаг (ИЦЈ) денеска го отфрли барањето на...

ИЦЈ: Мјанмар мора да го спречи геноцидот врз Рохинџите

ИЦЈ: Мјанмар мора да го спречи геноцидот врз Рохинџите

Хаг, 23 јануари 2020 (МИА) - Меѓународниот суд на правдата (ИЦЈ) денеска им наложи на властите во Мјанм...

Image

Остани поврзан