• среда, 17 април 2024

МИА од утре почнува со објавување на интервјуата со претседателските кандидати

МИА од утре почнува со објавување на интервјуата со претседателските кандидати

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - МИА од утре почнува со објавување на интервјуата со кандидатите за претседателските избори 2024 година.

Во рамки на МИА интервјуата покана добија сите учесници во претседателката трка: Стево Пендаровски, Гордана Силјановска Давкова, Стевчо Јакимовски, Бујар Османи, Билјана Ванковска Цветковска, Арбен Таравари и Максим Димитриевски, кои имаат можност да ги претстават своите изборни програми.

Утре на 4 април почнува изборната кампања за седмите претседателски избори на кои во првиот круг на 24 април ќе се гласа за седум кандидати. миа

Остани поврзан