• петок, 19 април 2024

Јакимовски пред почетокот на Конвенцијата на коалицијата Храбро за Македонија: Мојата кампања ќе оди во две насоки

Јакимовски пред почетокот на Конвенцијата на коалицијата Храбро за Македонија: Мојата кампања ќе оди во две насоки

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Мојата кампања ќе оди во две насоки - реформа на Судскиот совет и Уставниот суд и втората развој на наменското производство, порача претседателскиот кандидат Стевчо Јакимовски пред почетокот на денешната Конвенција на коалицијата Храбро за Македонија.

Тој нагласи дека мора во Судскиот совет и Уставниот суд да има истакнати судии и адвокати, како и универзитетски професори а не стручни соработници.

- Република Македонија мора да се фокусира на наменската индустрија зошто глад за оружје нема само во Европа туку насекаде во светот, изјави Јакимовски. За таа намена како што кажа треба да се отвори посебна катедра за вооружување на Машинскиот факултет во Скопје. вј/нд/

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан