• недела, 19 мај 2024

Водич за улогата на родителите во превенција и справување со насилство во училиштата

Водич за улогата на родителите во превенција и справување со насилство во училиштата

Скопје, 11 април 2024 (МИА) -  Водич за улогата на родителите во превенција и справување со насилство во училиштата ќе биде промоворан денеска во Скопје, во организација на Првата детска амбасада во светот Меѓаши во Скопје.

На прес-конференцијата што по тој повод ја најавува Меѓаши на темата „Поставување на заеднички принципи, вредности и заеднички пристап во развојот на превенцијата од појава на насилство во училиштата“ ќе говорат Драги Змијанац, претседател и основач на Прва детска амбасада во светот Меѓаши, Моника Илиоска - Кантарџиоска,  раководителка на програми во Коалиција за младински организации - СЕГА и Софија Георгиевска - авторка на Водичот. лв/са/ 

фото: МИА архива 

Остани поврзан