• вторник, 11 јуни 2024

ЦУК: Околу Качаничка Клисура и Скопска Црна Гора значително нестабилна облачна маса

ЦУК: Околу Качаничка Клисура и Скопска Црна Гора значително нестабилна облачна маса

Скопје, 21 мај 2024 (МИА - Центарот за управување со кризи (ЦУК) попладнево информира дека во подрачјето околу Качаничката Клисура и Скопска Црна Гора има значително нестабилна облачна маса.

Оттаму соопштуваат дека во ова подрачје има интензивен пороен дожд, чести грмежи, силен ветер и појава на град. 

Посочуваат дека правец на движење на оваа нестабилна маса е од запад кон исток, односно во правец кон Куманово.фф/вг/

Фото: МИА Архива

Остани поврзан