• понеделник, 08 јули 2024

ЦУК: Во невремето во Скопје блокирани улици, паднати дрвја, оштетени автомобили, поплавени куќи и други штети

ЦУК: Во невремето во Скопје блокирани улици, паднати дрвја, оштетени автомобили, поплавени куќи и други штети

Скопје, 24 јуни 2024 

Како резултат на силното невреме кое ја зафати Скопската котлина во попладневните часови, на Едниствен број за итни случаи 112 во ЦУК се пријавени следните штети:

-ул. „50та Дивизија“ (Паднато дрво), ул.Народни Херои (паднати гранки врз жици на далекувод), с.Глумово (наноси од песок на патот), ул.9ти Мај (паднато дрво), ул.20 бр.112 (поплава на улица и водата влегува во дворовите), ул.Антон Попов бр.43 (паднато дрво врз коров од градинка Мимоза во Автокоманда), ул.Јани Лукровски (паднати дрвја врз трансформатор), ул.Ташко Караџа(паднато дрво), ул.Авној бр.98 (паднато дрво), ул.Матодија Андонов Ченто (паднато дрво врз автомобил), бул.АСНОМ бр.116 (паднато дрво на улица и оштетено автомобили), Бул.Србија со бул.АСНОМ (паднат семафор), бул.Александар Македонски кај хотел Континентал (поплавена улица), ул.1633 бр.9 (паднато дрво врз автомобил), ул.Панче Неделковски бр.71 (поплавен подрум од зграда), ул.Љуба Ивановиќ бр.14 В (заглавено возило во вода), ул.Перо Наков (поплавена куќа), ул.Зеничка (поплавена куќа), ул.Методија Андонов Ченто (поплавени куќи), ул.Скупи бр.9 (поплавена куќа), ул.Ташко Караџа бр.22 (дрво паднато врз автомобил и поплавена куќа), ул.Славејко Арсов бр.46 (паднато дрво врз кабли на ЕВН), ул.Јани Лукаровски (паднато дрво врз автомобил), бул.Јане Сандански пре Веро Маркет (паднато дрво), ул.Ферик Бајрам бр.30 (поплавен подрум од семејна куќа), с.Црешово (оштетен соларен систем), бул.АСНОМ бр.134 (паднато дрво), бул АСНОМ бр.72 (паднато дрво врз автомобил), ул.Гемиџиска бр.81 (поплавени простории од куќа), ул.397 бр.5 (заглавено возило во вода на улица), ул.Иван Цанкар (поплавен подрум и гаража), бул.Александар Македонски бр.67 (падната ограда од куќа), ул.Димитрие Чуповски (паднато дрво), ул.Титовелешка бр.75 (паднати жици), бул.Јане Сандански бр.17 (паднато дрво на пешачка патека), бул.Климент Охридски (поплавена улица и запушени шахти), ул.Покриена Чаршија бр.89 (пукнат трансформатор), бул.Македонски Косовска Бригада бр.13 (поплавена улица), ул.Ташко Караџа бр.3 (паднато дрво), бул.Јане Сандански бр.90 (паднато дрво), ул.519 бр.47 (падната гранка врз жици од бандера), ул.Антон Попов (поплавен подрум од зграда), ул.3 бр.9 (оштетено возило), бул.АСНОМ (паднато дрво), ул.Перо Наков бр.24 (од цевковод истекува големо количество на вода), ул.11ти Октомври бр.34 (оштетена фасада и паднати олуци од зграда), ул.Перо Наков бр.113 (паднато дрво врз автомобил), ул.Козле бр.158 (поплава на подрум), ул.Скупи бр.9 (поплавена куќа), ул.АСНОМ бр.86 паднато дрво на паркинг), ул.20 бр.36 во нас.Инџиково (одводните пумпи не работат), ул.Пушкинова (паданто дрво), с.Орешани –Зелениково (искрење на трансформатор), ул.Васко Карангеловски (паднато дрво, оштетен ограда и паднат лим од зграда), ул.519 (поплавена улица), ул.808 кај Пивара (паднати дрвја и блокирана улица), ул.Струмичка бр.14 (полавени гаражи), Улица Жан Жорес 22, Скопје.( Прекин на електрична енергија), Улица Александар Македонски, Скопје (поплавен двор), Улица Кленоец, Скопје ( поплавен двор), Улица 12, 31, Скопје (поплавена куќа), Улица Крсте Асенов, 16, Скопје ( поплавени повеќе станови во зграда), Улица 20, број 18, село Стајковци, Скопје ( оштетено возило ), улица Варшавска, 44, Скопје ( паднато дрво на улица), ул.Виниче Школо-кон Центар 1464, Скопје ( оштетено возило), Улица Ѓорѓи Капчев, 16, Скопје (поплавена куќа), Улица 3, 32, Скопје ( оштетено возило), Улица Божин Николов – Силни, 60, Скопје ( поплавени подрумски простории), Булевар Асном, Скопје ( оштетено возило, удар од откорнат лим), Улица Димо Хаџи Димов, 189, Скопје ( паднато дрво врз куќа), Улица Славка Динкова, 76, СКопје, Поплавени повеќе куќи), Улица Горно Лисиче, 128, Скопје ( поплавена куќа), Улица Киро Фетак 1, Скопје (поплавена улица- заглавени возила), Улица Аслан Селмани, Скопје (оштетено возило), Улица Јужноморавски Бригади 9, Скопје (оштетено возило), Улица 519, 47, Скопје (паднато дрво врз електрични жици), Улица Христијан Тодоровски, 16, Скопје ( поплавени подруми во куќа), Улица Тодор Чангов 17,2 Скопје ( паднато дрво врз кабли од ЕВН), ул.Ѓорѓи Капчев бр.26 (поплавен подрум), ул.Јадранск Магистрала (поплавена улица), ул.24 (оштетан куќа и поплавен внатрешниот дел), бул.Александар Македонски бр.61 (виснато дрво кон куќа), с.Маркова Сушица (паднато дрво врз куќа), ул.Ѓоржи Капчев бр.16А (поплавена куќа), ул.Лазар Поп Трајков (оштетени возила), ул.Гемиџиска 4/2 (навалено дрво врз зграда), ул.Герника бр.4 (поплавени подрумски простории), ул.4 бр.53 во нас.Усје (паднат дел од фасада од куќа), ул.Ѓорѓи Капчев бр.23 (поплавени подрумски простории од куќа), ул.Саса бр.8 (поплавен подрум), ул.Таки дасаклот бр.16 Б (оштетено возило), бул.АСНОМ бр.106 (оштетено возило од паднат кров на блиски објекти), ул.Петре Филиповски Гарката бр.8 (искрење на жици од бандера), ул.Ѓорѓи динката бр.20 А (оштетено електрична броило), ул.Таки Даскалот (поплавена улица), ул.68 (паднато дрво на улица и застој на сообраќајот)...

За сите добиени информации Секторот за операции и координација на ЦУК ги известува надлежните институции коишто излегуваат на терен и интервенираат по приоритет, според нивни стандардни оперативни процедури. Дел од штетите се санирани, а дел ќе се санираат од страна на надлежните институции во текот на ноќта. 

Центар за управување со кризи

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан