• понеделник, 25 септември 2023

Стојанов: Украина бара и оклопни воза за противвоздушни ракетни системи

Стојанов: Украина бара и оклопни воза за противвоздушни ракетни системи

Софија, 4 јануари 2023 (МИА) – Бугарскиот технички министер за одбрана Димитар Стојанов денеска изјави дека Украина побарала од Софија не само разновидна муниција, туку и оклопни возила за противвоздушни ракетни системи.

Неговата изјава беше одговор на прашање дали при неговата посета на Украина во декември била побарана дополнителна воена помош.

– Вредноста на оружјето што ќе и биде доставено на Украина ќе се надомести не од буџетот на Министерството за одбрана, туку од централниот буџет, истакна Стојанов. ми/

Остани поврзан