• среда, 29 мај 2024

Спасена дива мечка од стапица во атарот на село Брајчино

Спасена дива мечка од стапица во атарот на село Брајчино

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Полицајци спасија дива мечка фатена во стапица во атарот на село Брајчино.

-Во близина на манаститот Св. Петка полициски службеници од Регионалниот центар Југ, во атарот на селото Брајчино спасија дива мечка фатена во стапица, соопштија од МВР за МИА.

Тие денеска заедно со ветеринар, ловочувар и лица од ДЗС го спасиле животното, кое потоа е вратрно назад во планината. бк/аа/

Фото: МИА

 

Остани поврзан