• понеделник, 25 септември 2023

Реакција од СДСМ на изјавата на Димитриеска Кочовска од ВМРО-ДПМНЕ

Реакција од СДСМ на изјавата на Димитриеска Кочовска од ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 2 март 2023

Според јавните изјави, ВМРО ДПМНЕ смета дека граѓаните треба да плаќаат поскап леб, дека цената на лебот не треба да биде замрзната и дека е оправдано некој да профитира на грбот на народот.

Потпретседателката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Димитриеска Кочовска јавно застана во одбрана на повисоките цени на лебот и тоа во време на глобална економска криза.

Според Кочовска цената на лебот не треба да биде замрзната на 33 денари и смета дека граѓаните треба да плаќаат поскап леб.

Кочовска ги брани и оправдува профитерите со леб, наместо да застане зад интересите на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ е истата онаа партија која 11 години ги осиромашуваше граѓаните, додека нивната врхушка се богатеше.

Додека ВМРО-ДПМНЕ ги брани профитерите со леб и ги оправдува поголемите цени на лебот од замрзнатата на 33 денари, СДСМ е тука за граѓаните.

СДСМ го штити стандардот и никој нема да биде оставен сам во оваа сериозна ситуација, државата, институциите преземаат сѐ за да се спречи профит на поединци на штета на граѓаните.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

___________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Фото: МИА архива

Остани поврзан