• понеделник, 08 јули 2024

Посебен режим на сообраќај во Скопје поради „Парадата на гордоста“

Посебен режим на сообраќај во Скопје поради „Парадата на гордоста“

Скопје, 22 јуни 2024 (МИА) - Во централното градско подрачје во Скопје, денеска од 15:00 часот, ќе има посебен режим на сообраќај поради „Парадата на гордоста“.

- Денеска во 17:00 часот ќе се одржи настанот „Парада на гордоста“ во централното градско подрачје во Скопје. Од тие причини, Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје, почнувајќи од 15:00 часот, ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај во централното градско подрачје, соопшти МВР.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива настанот. дма/

Фото:МИА архива

Остани поврзан