• понеделник, 11 декември 2023

МВР: Пожарот во Илинден локализиран со над 15 тони вода

МВР: Пожарот во Илинден локализиран со над 15 тони вода

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - Со над 25 тони вода, Одделот за воздухопловни единици на Министерството за внатрешни работи со хеликоптерот Бел-212 го локализираше пожарот во општина Илинден.

Како што информираат од МВР, по добиено барање од Центарот за управување со кризи за гасење на пожар кај селото Бучинци, општина Илинден, го упати хеликоптерот Бел-212 и во координирано постапување со пожарникарите од Територијалната противпожарна единица, пожарот е локализиран. ар/аа/

Фото: МВР

Остани поврзан