• недела, 16 јуни 2024

Одржан концертот на Добрила и Дориан во Тирана

Одржан концертот на Добрила и Дориан во Тирана

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - Тиранчаните сакаат да слушнат нешто ново, оригинално, уметноста да има врска со земјата од каде што доаѓаат артистите. Затоа многу ни остави впечаток настапот на Добрила и Дориан. Ние добро ја познаваме класичната музика, беше коментарот на албански композитор, Фатос Ќеримај, професор на музичката академија во Тирана.

Дуото Добрила и Дориан синоќа настапија во Тирана. Директорката на „Cloud festival“, Едит Пула, по завршувањето на концерот, напиша дека овој концерт е нешто најдобро што се случило годинава на овој фестивал.

Културно информативниот центар во Тирана, изминативе 20 дена имаше шест настани, каде се претставија 70 наши уметници. Во припрема е сликарска изложба која заеднички ќе биде подготвена од нашата Национална галерија и нашиот Киц во Тирана. бт/нд/

Фото: Плакат

Остани поврзан