• среда, 17 јули 2024

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Скопје, 10 јули 2024 (МИА) - Министерот за култура и туризам Зоран Љутков, за в.д директор на Националната установа Македонски народен театар денеска го назначи Никола Кимовски, на местото на Симона Угриновска која поднела оставка од директорската позиција, соопштија од МНТ. 

-Согласно решението од Министерството за култура на Република Северна Македонија од 10 јули, а потпишано од страна на министерот за култура Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски. Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година, информираа од Македонскиот народен театар. вг/дма/

Фото: МНТ

Остани поврзан