• среда, 20 септември 2023

Институтот за македонски јазик ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Институтот за македонски јазик ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Скопје, 21 февруари 2023 (МИА) - Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ денеска ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. 

На настанот организиран по тој повод најавени се обраќања на директорката на Институтот Елена Јованова-Грујовска, министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и на ректорот на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски.

Во рамки на настанот ќе има дел посветен на Крсте Мисирков и на поезијата на Ацо Шопов. бак/вг/

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан