• понеделник, 11 декември 2023

ЗОО-Скопје одбележува 97 години од постоењето

ЗОО-Скопје одбележува 97 години од постоењето

Скопје, 30 септември 2023 (МИА) - Скопската Зоолошка градина денеска организира „Doctor Sauer ZOO Fest“, по повод 97 години од своето постоење, како најстара зоолошка градина на Балканот. Настанот ќе се одржи на Халки бината во Скопје ЗОО, со почеток во 12 часот.

На „Doctor Sauer ZOO Fest“ ќе настапат жонглери и акробати, а ќе се одржи и едукативна работилница. За најмладите посетители подготевни се слатки задоволства. ир/нд/

 

Фото: ЗОО-Скопје

Остани поврзан