• сабота, 22 јуни 2024

МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година

МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година

Скопје, 30 мај 2024


Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната 2023/2024 година. 

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:
• за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,
• за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,
• за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и
• за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.


Со почит,


Министерство за труд и социјална политика

__________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан