• вторник, 27 февруари 2024

Министерството за правда осветлено во сина боја во пресрет на Светскиот ден на детето

Министерството за правда осветлено во сина боја во пресрет на Светскиот ден на детето

Скопје, 19 ноември 2023 (МИА) - Во пресрет на утрешниот Светски ден на детето вечерва Министерството за правда е осветлено во сина боја. 

- Во пресрет на 20-ти Ноември - Светскиот ден на детето, 30 години од ратификацијата на Конвенцијата за права на децата и 30 години УНИЦЕФ во земјата. Секое дете, секаде, има право да живее во мирен свет, напиша вечерва министерот за правда Кренар Лога на „Фејсбук“. бак/

Фото: Фејсбук профил на министерот Лога

Остани поврзан