• вторник, 28 ноември 2023

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

29 септември 2023

Валета - Десетти самит на земјите од југот на Европската унија (Meд9).

Париз - Состанок на високо ниво за „енергетска транзиција“ во Европа.

Берлин - Средба на германскиот канцелар Олаф Шолц и лидерите на пет земји од Централна Азија.

Мадрид - Второ гласање во Парламентот на Шпанија за кандидатот за премиер, лидерот на десницата Алберто Нуњез Феј, кој на првото гласање не доби доволно поддршка.

Остани поврзан