• среда, 28 февруари 2024

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

14 јуни 2023 

Стразбур - Претседателката на Косово, Вјоса Османи ќе се обрати на пленратната седница на Европски парламент и ќе се сретне со претседателката на ЕП, Роберта Мецола и претставниците на главните политички партии.

Стразбур - ЕП треба да се изјасни за Актот за вештачката интелигенција.

Санкт Петербург - Почнува Економскиот форум Санкт Петербург, кој ќе трае до 17 јуни.

Лондон - Штрајк на младите лекари во Англија, кој ќе трае до 17 јуни.

Бејрут - Пленарна седница на Парламентот на Либан, на кој ќе се избира претседател на државата.

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан