• понеделник, 04 март 2024

МИА Најави - МКД

МИА Најави - МКД

9 декември 2023 

 

Скопје - Панел дискусија на тема: „Активирај се против насилство врз жените и девојките“ во организација на Истражувачко-аналитичкиот центар на Алијанса за Албанците. (х „Холидеј Ин“/11:30)

Скопје - Модна ревија „Во ритамот на македонските традиционални занаети и креации“ како завршна активност на проектот „Платформа за женско семејно претприемништво“ спроведена од здружението „Добредојде Македонија“, а поддржана од Амбасадата на Република Словенија во Скопје. („Јавна соба“/17:00)

Скопје – Изјава за медиумите ќе дадат претставници на Коалицијата Европски сојуз за промени. (пред Трговскиот центар „Соравија“/13:45)

Скопје - Отворање на изложбата „Форми на системот“ на Иван Аџиевски. (КСП Центар - Јадро/ 19:00) 

Скопје - Премиера на претставата „Поткровје“. (Македонски народен театар/20:00)

Скопје -  Концерт на Здружението на џез музичари и слободни уметници (ЗЏМ Биг Бенд) насловен „ЗЏМ свири Леб и сол“. (Национана опера и балет/20:00)

 

___________________________________________________________ 

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан