• среда, 04 октомври 2023

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

6 јуни 2023

Скопје – Седници на Собранието на Република Северна Македонија. (сала „Македонија“/ 12:00 и 12:10)

Скопје – Седница на собраниската Законодавно-правна комисија. (Сала 4/ 10:00)

Скопје – Министерот за здравство Фатмир Меџити ќе ја посети Универзитетската клиника за ендокринологија, по повод реновиран оддел на клиниката. (10:00)

Скопје - Средба на министерот за образование и наука Јетон Шаќири со претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) Јаким Неделков и претставници на Solidarity Center, најголемата меѓународна организација за заштита и унапредување на работничките права со седиште во САД, како и претставници на Американската федерација на наставници. (МОН / изјави за медиуми 9:40)

Тетово - Промоција на Ургентниот центар во ЈЗУ Клиничка болница Тетово. (16:30)

Скопје - Билатерален форум на тинк-тенк организации од Северна Македонија и Шпанија во организација на Преспа Институт. (Клуб на пратеници/9:30) 

Скопје – Конференција насловена како „Градење отпорност против организираниот криминал и корупцијата меѓу младите во Југоисточна Европа". (х. „Лимак“/....

Скопје – Претседателот на Судскиот совет на РСМ Сашко Георгиев и членовите Миљазим Мустафа и Ивица Николовски ќе одржат брифинг со новинарите. (без присуство на камери/ 12:00)

Скопје – Прес-конференција на Сојузот на средношколци. (пред западниот влез во Собранието на РСМ што се користи за секојдневна употреба, веднаш до собранискиот паркинг/ 11:00)

Скопје -  Прес-конференција на Проф. Д-р Сашко Јовев. (пред Универзитетската клиника за државна кардиохирургија/12:00)

Охрид – Прес-конференција на која ќе биде објавена Програмата на годинешното 63-то издание на фестивалот „Охридско лето“. (х. „Инекс-Олгица“/ 11:00)

Скопје - Промоција на новиот музички проект „Македонијо во срце те носиме“. (ресторан Дион/12:00)

Скопје – Концерт насловен „Фидан“ на кој ќе настапат пијанистките Мимоза Ќека и Јована Трајчева. (во Камерната сала на Филхармонија/ 20:00)

Скопје – Промоција на стихозбирката „На врв на јазикот“ од Катица Ќулавкова. (во Галеријата на МКЦ/ 19:00)

Скопје – Гостување на писателот Мухарем Баздуљ во организација на СПОНА – Српскиот културно информативен центар во Скопје. (кафе книжарница „Буква“/ 19:30)

___________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан