• понеделник, 04 март 2024

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

25 ноември 2023 

Скопје - Седница на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. (Собрание, Сала „Борис Трајковски“/11:30)

Скопје - Министерот за надворешни работи, Бујар Османи ќе одржи тематски брифинг за ОБСЕ. (Спортски центар „Борис Трајковски“/10:30, пристигнување на медиумите/10:15)

Битола - Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска ќе ја посетат Општина Битола.

- Средба со корисници на средства преку годишната Програма за поддршка на проекти од национален интерес во културата и преку конкурсот Цртај на македонски. (Галерија „Магаза“, изјава за медиумите/11:30)

- Посета на Секторот за внатрешни работи (СВР) - Битола каде ќе се обрати министерот за внатрешни работи Оливер Сасовски. (Пред објектот на СВР Битола/12:00)

-Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски ќе оствари средба со успешен корисник на ИПАРД Програмата, Флора Фреш. (село Кажани, изјава за медиумите/13:00)

Скопје - Асоцијацијата за цистична фиброза по повод Европскиот ден на свесноста за цистична фиброза ќе одржи настан „Вдиши за ЦФ“. (Средно Водно/9:30)

Скопје - Прес-конференција на Европскиот сојуз за промени. (Пред Седиштето на Демократското движење,ТЦ Мавровка, Ламела А/12:00)

Струмица - Хуманитарен настан „Да донесеме радост во повеќе домови“ во организација на Фондација „Елеуса“. (х.„Сириус“/19:00)

Скопје - Отворање на 8.Меѓународен филмски фестивал за духовни и хумани вредности  „Богородичен Покров”. (On line, линк на македонски https://youtu.be/YAKAr6XJvwY, линк на српски - https://youtu.be/gQYd0dXiz-M/21:30)

Скопје - Промоција на книгата „Сега ти стануваш јас“ од поетесата Д.А. Лори. (Младински културен центар, фоаје на кино „Фросина“/19:00)

Скопје - Промоција на пет куси едукативни видеа изработени со помош на концептот на „испреплетена историја“ во организација на Центарот за истражување на национализмот и културата (ЦИНИК). (Младински културен центар, Џебно кино/19:00)

Скопје - Дваесетто издание на Европската кошаркарска недела во организација на Специјална Олимпијада Северна Македонија и Кошаркарската федерација на Северна Македонија. (Спортско рекреативен центар “Кале“, голема сала/9:00)

________________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан