• среда, 17 април 2024

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

 20 февруари 2024 

Скопје - Седница на собраниската Комисија за образование, наука и спорт. (Сала 4/11:00)

Скопје - Седница на собраниската Комисија за европски прашања. (Сала „Борис Трајковски“/12:00)

Скопје - Седница на Законодавно правната комисија. (Сала 6/14:00)

Скопје - Претседателот на техничката Влада, Талат Џафери и министерот за образование и наука, Јетон Шаќири ќе го посетат кампусот на Универзитетот „Мајка Тереза", кој се наоѓа во склопот на поранешната касарна Илинден. (изјави за медиуми по посетата/ 10:00)

Куманово - Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев на средба со раководството на Секторот за внатрешни работи Куманово. (СВР Куманово/09:00)

Виница - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство во техничката Влада, Љупчо Николовски во посета на Виница. 

- во посета на Наум Тренчевски, мал производител на храна, добитник на грант до 10 000 евра за набавка на опрема за производство. (Изјава за медиумите во село Блатец, општина Виница/ 13:30)

Скопје - Прес - конференција на  „Движењето ЗНАМ-За Наша Македонија“ . (простории на ЗНАМ, бул:„Св. Климент Охридски“ бр:66/13:00)

Скопје -  Прес - конференција на советничката од Левица во Советот на Општина Ѓорче Петров, Дарја Мустафаоглу, за новоизгласаниот ДУП СЗ 16. (Кај кружниот тек во Влае/11:00)

Скопје - Регионална конференција за вино во организација Здружението „Вина од Македонија“ и Германското друштво за меѓународна соработка (GIZ). (М6 Едукативен центар/09:00)

Велес - Едукативен настан за подобрување на знаењата од областа на трансплантацијата и органодарувањето во организација на Министерството за здравство и Делегацијата на ЕУ во Скопје.  (х. Романтик /11:30, поаѓање од х. Русија со организиран превоз/10:00)

Скопје - Втор ден од работилницата „Подготовка за изработка на нацрт Просторен план на Република Северна Македонија 2021-2040“ во организација на Агенцијата за планирање на просторот со поддршка од Градежниот факултет Скопје. (амфитеатар на Градежен факултет Скопје/09:00)

Белград - Изведба на претставата Нора-Куќа за кукли по текстот на Хедрик Ибзен, во режија на Теодора Силјаноска. (Сцената на Битеф Театар/20:00)

 

________________________________________________________________________________________________

МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини

Остани поврзан