• вторник, 16 април 2024

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Мандолинскиот оркестар „Скопје“ под диригентска палка на Рамадан и Ерхан Шукри ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара, кој ќе се одржи на 6 и 7 април.

Мандолинскот оркестар „Скопје“ со децении успешно работи и бележи значајни резултати во нашата држава и надвор од неа.

Со своите активности и учество на фестивали преставува достоен амбасадир на македонската музичка култура и уметност на Република Северна Македонија секаде низ светот.фф/са/

Фото: Мандолински оркестар Скопје

Остани поврзан