• понеделник, 04 март 2024

Малуф избран за постојан секретар на Француската академија на науките

Малуф избран за постојан секретар на Француската академија на науките

Париз, 28 септември 2023 (МИА) – Француско-либанскиот писател Амин Малуф денеска е избран за постојан секретар на Француската академија на науките.

Малуф доаѓа на местото на Хелена Карере д’Енкос, која почина во август.

Негов конкурент и пријател беше писателот Жан-Кристоф Руфин.

Малуф е избран со 24 гласа додека Рафин доби осум. ми/

фото: Википедија

Остани поврзан