• вторник, 19 септември 2023

Италијанските власти усвоија построги затворски казни за организаторите на шверцот на мигранти

Италијанските власти усвоија построги затворски казни за организаторите на шверцот на мигранти

Рим, 9 март 2023 (МИА) - Италијанските власти денеска усвоија построги затворски казни за шверцерите на мигранти по неодамнешната смрт на најмалку 72 мигранти во Калабрија.

Во италијанскиот град Стекато ди Кутро се одржа состанок на Советот на министри во врска со неодамнешната смрт на мигрантите во Калабрија, која се случи недалеку од тоа место.

„Ние сме одлучни да го поразиме шверцувањето луѓе, кој е одговорен за оваа трагедија“, рече премиерката Џорџа Мелони. рп/

 

Остани поврзан