• петок, 24 март 2023

Зеленски: Украина заслужува оваа година да почне преговори за членство во ЕУ

Зеленски: Украина заслужува оваа година да почне преговори за членство во ЕУ

Киев, 2 февруари 2023 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави денеска дека неговата државата заслужува да ги почне преговорите за членство во ЕУ „оваа година“.

„Верувам дека Украина заслужува да почне преговори за членство во ЕУ оваа година“, нагласи вечерва Зеленски.

Изјавата е дадена пред утрешниот самит ЕУ-Украина. зш/

Миа мрежа